Aanvullende zorgverzekering 2023

Het is verstandig om jaarlijks uw zorgverzekeringspolis en bijbehorende voorwaarden voor het komende jaar goed te checken! Dit geldt ook voor 2023, misschien zijn uw zorgwensen gewijzigd?

Wilt u uw zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten? Of wilt u bij uw huidige zorgverzekeraar verzekerd blijven en uw aanvullende verzekering aanpassen of deze extra afsluiten? Dan kunt u dit bij veel zorgverzekeraars tot en met 31 januari 2023 doen (in plaats van 31 december 2022). Check hiervoor de voorwaarden van uw huidige zorgverzekeraar.

Het is echter aan te raden om niet te wachten tot 1 januari 2023 met aanpassen/overstappen!

Verzekeraars mogen vanaf 2023 géén korting meer geven op de basisverzekering. Op dit moment is dit nog maximaal 5%. Collectieve zorgverzekeringen blijven wel bestaan, maar er mag alleen nog korting worden gegeven op de aanvullende zorgverzekering.

Nog enkele tips van ons:

  • Een collectiviteitskorting op uw aanvullende verzekering via uw werkgever of bijvoorbeeld uw lidmaatschap van de Vierstroom kán van toepassing zijn. Hierbij kunnen hogere vergoedingen van toepassing zijn. Het is zeker de moeite waard om dit na te gaan!
  • Let op!: Indien u(w kind) 18 jaar wordt, dient een eigen zorgverzekering afgesloten te worden.
  • Voor meer informatie kunt u kijken op bijvoorbeeld www.defysiotherapeut.com. Komt u er online niet uit? Neem dan telefonisch contact op met de klantenservice van uw zorgverzekeraar

Kies bewust, kies voor goed betaalde zorg! Klik hier.