Arbeidsfysiotherapie

Fysieke problemen die samenhangen met uw werkzaamheden komen helaas veel voor. Als u daar last van heeft, dan kan een van onze arbeidsfysiotherapeuten u helpen bij uw herstel. Dit is natuurlijk in uw belang én dat van uw werkgever.

Wat is arbeidsfysiotherapie?

De arbeidsfysiotherapeut(e) houdt zich speciaal bezig met lichamelijke en psychische klachten die samenhangen met arbeidsomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn door verkeerd tillen of achter uw bureau zitten. De arbeidsfysiotherapeut(e) helpt u niet alleen bij uw herstel, maar kijkt ook hoe uw klacht(en) in de toekomst op uw werk kan (kunnen) worden voorkomen.

Hoe helpt onze arbeidsfysiotherapeut(e) u?

Na uw aanmelding is ons streven uw intakeafspraak zo spoedig mogelijk in te plannen. Tijdens deze intake worden uw klachten en alle facetten van uw werk doorgenomen. Tevens zal door onze arbeidsfysiotherapeut(e) een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. De fysiotherapeut(e) stelt daarna samen met u een plan van aanpak voor de arbeidsfysiotherapiebehandeling op. Indien nodig voert onze fysiotherapeut(e) een werkplekonderzoek uit. De arbeidsfysiotherapeut(e) bekijkt dan hoe uw werkplek zo kan worden ingericht dat u optimaal kunt functioneren. U doet tijdens uw arbeidsfysiotherapiebehandeling zowel algemene beweegoefeningen als oefeningen die specifiek op uw werksituatie gericht zijn. Deze training is ook te volgen op de werkplek.

Zijn er nog andere mogelijkheden?

Wij bieden werkgevers een uitgebreid pakket voor arbeidsfysiotherapie aan. Een greep uit de mogelijkheden:

  • een analyse van de werkplekken;
  • het trainen van de belastbaarheid;
  • een arbeidsgericht trainingsprogramma;
  • het voeren van vitaliteitsgesprekken met de medewerker(s).

Fysiotherapeuten

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.