Geriatrie

Met het ouder worden kunt u minder beweeglijk worden, waardoor belemmeringen of klachten ontstaan. Onze geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in zorg bij bijvoorbeeld een gebroken heup, maar ook wanneer door een beroerte, dementie of de ziekte van Parkinson veel klachten ontstaan.

Heeft u een lichamelijke klacht die met ouderdom samenhangt? Kunt u bijvoorbeeld moeilijk lopen of bent u snel moe? Dan helpen wij u op de juiste manier te bewegen middels geriatriefysiotherapie; fysiotherapie voor senioren. Deze therapie bestaat voornamelijk uit oefentherapie, gericht op het omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Welke lichamelijke klachten komen veel bij senioren voor?

De spieren worden minder sterk. Dit verlies van spiermassa begint al tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Oudere mensen zijn hierdoor minder krachtig en mobiel. Ook de beenderen worden zwakker en breekbaarder (osteoporose). Dat vergroot het risico op een breuk. Driekwart van de zestigplussers heeft last van overgewicht. Vaak is dit een belangrijke factor in aandoeningen als hart en vaatziekten en borst- en darmkanker. U wordt bij uw klacht(en) geholpen door onze geriatriefysiotherapeut gespecialiseerd in lichamelijke klachten die met ouderdom samenhangen.

Hoe helpt onze fysiotherapeut u?

U krijgt advies over de juiste houding en de beste manier om te bewegen tijdens de geriatriefysiotherapie. De meest gebruikelijke behandeling is oefentherapie. U doet bewegingsoefeningen waarmee uw klachten verminderen en achteruitgang wordt voorkomen. De fysiotherapeut informeert en begeleidt ook uw naaste familieleden en/of uw mantelzorger.

Fysiotherapeut

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.