Haptonomie

Zit u niet lekker in uw vel,  heeft u klachten met uw ademhaling en/of heeft u moeite te ontspannen? Dan kan haptonomie voor u zinvol zijn.

Waarom is haptonomie belangrijk?

Iedereen heeft wel eens een periode in zijn/haar leven dat hij/zij zich niet zo goed voelt. Dit uit zich bijvoorbeeld in slecht slapen, chronische vermoeidheid of zelfs een burn-out. Vaak is er een duidelijke oorzaak aan te wijzen zoals het verlies van een dierbare of spanning over een vervelende situatie. Wanneer u niet lekker in uw vel zit kán haptonomie helpen. Hierbij raakt onze fysiotherapeute u aan om u weer in contact te laten komen met uw gevoelens. Het doel is dat voelen, denken en gedrag met elkaar weer in balans komen.

Hoe helpt onze fysiotherapeute u met haptonomie?

De haptonomiebehandeling bestaat uit een aantal individuele sessies waarin aanraking een centrale rol speelt. Doordat de fysiotherapeute u aanraakt worden blokkades voelbaar. Een mogelijke oorzaak van een blokkade wordt vervolgens met u besproken om de balans te herstellen. Onze fysiotherapeute stemt dit lichamelijke contact altijd goed met u af. Ook bij zwangerschap kan aanraken een zeer positief effect hebben op de zwangere vrouw en het ongeboren kind. Wij bieden hiervoor zwangerschapsbegeleiding met haptonomie aan waarbij de partner ook welkom is.

Ademhalingsklachten?

Klachten met de ademhaling zoals hyperventilatie, ademhalingsproblemen door spanning vallen ook onder deze sessies. Ademhalingsklachten na een COVID-19 infectie worden behandeld met de ademhalingsmethode volgens de principes en oefeningen van dr. J.J. van Dixhoorn. Aangetoond is dat deze ontspanningsinstructiemethode goed aanslaat bij restklachten van benauwdheid en kortademigheid na een COVID-19 infectie. Dysfunctioneel (verkeerd) ademen kan de opbouw van de conditie hinderen.

Fysiotherapeuten

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.