Oedeemtherapie

Heeft u last van pijnlijke zwellingen of andere huidproblemen? Dan komt dit vaak door een ophoping van vocht. Dit wordt oedeem genoemd.

Wat houdt oedeemtherapie in?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Dit kan leiden tot klachten als pijnlijke zwellingen en moeite met bewegen. Uw klacht kán worden behandeld met oedeemtherapie; deze therapie activeert het lichaam om het teveel aan vocht te af te voeren.

Hoe helpt onze fysiotherapeute u met oedeemtherapie?

De behandeling bestaat uit een combinatie van meerdere methoden. Welke methoden in uw behandeling worden toegepast, hangt af van de ernst en oorzaak van uw oedeem. Onze fysiotherapeute begint meestal met een milde vorm van massage om een betere afvoer van vocht te stimuleren. Het kan nodig zijn om het opgezwollen lichaamsdeel te zwachtelen. Is het aanbrengen van een zwachtel lastig, bijvoorbeeld op de romp? Dan gebruikt de fysiotherapeute tape. De tape trekt uw huid een klein beetje omhoog, zodat het vocht zich gemakkelijker kan verplaatsen. Soms is een elastische kous de beste oplossing. Onze fysiotherapeute geeft u hierbij advies. Naast de behandeling krijgt u ook specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen.

Fysiotherapeuten

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.