Oncologische revalidatie

Bewegen kan helpen om kanker draaglijker te maken. Dit geldt voor alle fasen van de ziekte. Bewegen zorgt vaak voor vermindering van pijn en vermoeidheid. Het kan ook bijdragen aan uw terugkeer in het arbeidsproces. Onze oncologiefysiotherapeute heeft jarenlange ervaring en ondersteunt u ook bij het omgaan met uw ziekte.

Wanneer bent u gebaat bij oncologische revalidatiefysiotherapie?

Fysiotherapie is waardevol in alle stadia van de ziekte:

  • Behandelfase: Heeft u conditionele problemen of kunt u moeilijk met de spanning omgaan? Dan geeft de fysiotherapeute u een gericht advies.
  • Herstelfase: De fysiotherapeute helpt u bijvoorbeeld met een trainingsprogramma of een advies over werkhervatting.
  • Palliatieve fase: Blijkt genezing niet meer mogelijk? De fysiotherapeute ondersteunt u dan om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden.
  • Terminale fase: Heeft u te horen gekregen dat u niet lang meer te leven heeft? Dan is in deze laatste fase comfort het belangrijkste. De fysiotherapeute helpt u bijvoorbeeld met oefeningen om pijn te verminderen.

Hoe ziet uw oncologische revalidatie eruit?

U krijgt eerst een uitgebreide intake. Hierbij worden uw ziekte en voorgeschiedenis in kaart gebracht. Daarna stelt de oncologiefysiotherapeute samen met u een behandelplan op. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage, ontspanningstechnieken en/of oedeemtherapie (tegen vochtophoping).

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.