Parkinson-behandeling

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij een kleine groep cellen in de hersenen (in de substantia nigra) beschadigt en afsterft. Daardoor kunnen de cellen geen dopamine meer aanmaken, en deze chemische stof hebben we juist nodig om soepel te kunnen bewegen en onze lichaamsbewegingen onder controle te houden. Nare ziekteverschijnselen zijn het gevolg zoals:

  • trillen;
  • moeilijk praten;
  • stijve armen;
  • stijve benen.

Hoe helpt onze fysiotherapeute u met de ziekte van Parkinson?

Nadat een neuroloog de ziekte van Parkinson heeft geconstateerd, kan dezeeen doorverwijzing voor fysiotherapeut maken. Een fysiotherapiebehandeling kan helpen om zo goed mogelijk in het dagelijks leven verantwoord te kunnen blijven bewegen.

De fysiotherapeute helpt om weer makkelijker, zekerder en vrijer te gaan bewegen. Zo nodig helpt de fysiotherapeute bij het onderhouden of opbouwen van de conditie en zelfvertrouwen. Verder kan de fysiotherapeute aandacht besteden aan het trainen van dagelijkse activiteiten, zoals lopen en het opstaan uit een stoel.

Het doel van de fysiotherapie is het verbeteren of behouden van de zelfstandigheid en veiligheid. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op de situatie van de patiënt en hoe ver de ziekte van Parkinson zich ontwikkeld heeft. Wanneer nodig wordt de partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

ParkinsonNet

Om de beste zorg te bieden, is onze fysiotherapeute geschoold en aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van Parkinson-patiënten. Praktijken die geen lid zijn van ParkinsonNet krijgen geen vergoeding van de zorgverzekeraar voor de behandelingen van Parkinson-patiënten.

Fysiotherapeuten

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.