Revalidatie

Revalidatie is het herstellen onder medische begeleiding na een operatie, letsel of ongeval. Na de operatie is het natuurlijk belangrijk om een bepaalde tijd rust te houden. Dit is goed voor het herstel van de wond, maar niet voor de mobiliteit van de spieren. Hoe langer u spieren niet heeft kunnen of mogen gebruiken, hoe meer de spiermassa is afgenomen.  

De eerste stappen van de behandeling bestaan bijna altijd uit oefeningen om de spieren die zijn geopereerd of die rond het geopereerde gewricht liggen, weer aan te sterken. In het begin van de revalidatie kunnen we ook bij u thuis langskomen mits dit specifiek door uw arts in de verwijsbrief is aangegeven. De fysiotherapeut(e) zal uw bewegingen nauwkeurig monitoren en geeft aan wanneer de volgende stappen nodig zijn, zodat u uw spieren en gewrichten steeds meer kunt belasten zonder pijn. Indien gewenst kunt u voorafgaand aan uw operatie ook een eenmalige preoperatieve afspraak met ons maken om bijvoorbeeld te leren lopen met krukken.

Fysiotherapeutische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten).

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.