Zwanger & Fit

Wilt u tijdens of na uw zwangerschap aan uw conditie en kracht werken? Doe dan mee aan onze speciale Zwanger & Fit- training! U traint wekelijks samen met andere vrouwen onder begeleiding van een fysiotherapeute.

Waarom is sporten bij of na een zwangerschap belangrijk?

Als u zwanger bent, verandert er veel in uw lichaam. Zo worden uw pezen en gewrichtsbanden slapper en is het risico op rugklachten groter. Met de juiste oefeningen blijft u in een goede conditie en kunt u uw kracht behouden. Wij hebben daarom in samenwerking met verloskundigen de Zwanger & Fit-training ontwikkeld. U sport samen met andere vrouwen die in verwachting zijn of net een kind hebben gekregen. Onze fysiotherapeutes die u begeleiden, zijn hiervoor speciaal opgeleid. U kunt zich aanmelden voor de training vanaf de twaalfde week van uw zwangerschap. Ook na de bevalling kunt u zich nog opgeven.

Hoe ziet de Zwanger & Fit-training eruit?

U krijgt eerst een test om te bepalen welke oefeningen voor u geschikt zijn. U kunt met de training starten vanaf de zestiende week van uw zwangerschap. U beweegt op dynamische manieren en traint preventief de bekkenbodem. Ook doet u intensieve intervaloefeningen, waarbij u steeds een korte, intensieve inspanning afwisselt met een rustpauze. Om de vier weken is er een theorieles voordat u gaat sporten. Na de geboorte van uw baby kunt u nog drie maanden de training volgen.

Zwanger & Fit vindt plaats op maandagavond van 20.00 – 21.15 uur. U kunt ook op een 2e avond in de week meetrainen in een van de andere sportgroepen met uw eigen trainingskaart, zodat u optimaal voorbereid de bevalling tegemoet gaat én na de bevalling verantwoord uw eigen sport weer op kunt pakken.

Praktische informatie

Fysiotherapeuten

Groepsles aanmeldformulier

Aanmelden groepsles

Sectie

Sectie