Zwangerschapspilates

Wilt u tijdens of net na uw zwangerschap aan uw conditie en kracht werken? Doe dan mee met onze zwangerschapspilates voor zwangeren en net bevallen-vrouwen!

Waarom is sporten tijdens of na een zwangerschap belangrijk?

Als u zwanger bent, verandert er veel in uw lichaam. Zo worden pezen en gewrichtsbanden slapper en is het risico op rugklachten groter. Met pilates als basis wordt door middel van oefeningen gewerkt aan stabiliteit, kracht en goede conditie. U sport samen met andere vrouwen die in verwachting zijn, of net een kind hebben gekregen.

Sandra Eikelenboom is (zwangerschaps)pilatesdocente en doula, en begeleidt de zwangerschapspilates.

Hoe ziet zwangerschapspilates eruit?

U doet pilatesoefeningen en dynamische oefeningen, ook wordt preventief de bekkenbodem getraind. Tijdens de zwangerschapspilates zal Sandra informatie geven over verschillende onderwerpen die voor de zwangere of voor de moeder van belang zijn. Na de geboorte van uw baby kunt u nog drie maanden zwangerschapspilates volgen.

Zwangerschapspilates vindt plaats op maandagavond van 20.00 – 21.15 uur. U kunt ook een 2e avond in de week meetrainen in een van de andere sportgroepen met uw eigen trainingskaart, zodat u optimaal voorbereid de bevalling tegemoet gaat én na de bevalling verantwoord uw eigen sport weer op kunt pakken.

Aanmelden voor zwangerschapspilates

Vanaf de zestiende week van uw zwangerschap kunt u met zwangerschapspilates starten. Aanmelden voor zwangerschapspilates kan vanaf de twaalfde week van uw zwangerschap. Ook na de bevalling kunt u zich nog opgeven.

Praktische informatie

Groepsles aanmeldformulier

Aanmelden groepsles

Sectie

Sectie