Zwemtraining

Zwemtraining

Beweegt u moeilijk omdat u last heeft van uw gewrichten? Tijdens zwemtraining beweegt u zich gemakkelijk in het water, zodat u met relatief weinig inspanning en pijn kunt trainen. Speciaal voor mensen met een reumatische aandoening verzorgen wij zwem- en drijfoefeningen onder begeleiding een van onze fysiotherapeuten op dinsdag en vrijdag. Speciaal voor leden van ISV Gouda verzorgen wij zwemtraining op zaterdag.

Waarom zwemtraining?

U kent het gevoel ongetwijfeld wel: wanneer u zwemt, beweegt u zich lichter. Er is dan minder druk op uw gewrichten en spieren. Dit is de basis voor zwemtraining. U behaalt in water met relatief weinig inspanning en pijn een goed resultaat; uw kracht en conditie gaan er aanmerkelijk op vooruit. Zwemtraining is zeer geschikt als u last heeft van uw gewrichten. Maar de training is ook bij diverse andere klachten vaak erg effectief, bijvoorbeeld om van een blessure te herstellen.

Hoe helpt onze fysiotherapeut(e) u met zwemtraining?

Onder begeleiding van onze fysiotherapeut(e) traint u in een kleine groep. U doet zwem- en drijfoefeningen die aangepast zijn aan uw niveau. U maakt hierbij gebruik van drijfmaterialen en aquafitness-apparaten. Het water in het zwembad is extra verwarmd, dit helpt om uw spieren te ontspannen.

Praktische informatie

Fysiotherapeuten

Groepsles aanmeldformulier

Aanmelden groepsles

Sectie

Sectie