Elleboog

Elleboogklachten

De elleboog kent een aantal veel voorkomende aandoeningen zoals de tenniselleboog, de golferselleboog en diverse breuken van de elleboog.

Tenniselleboog

Een tenniselleboog (of tennisarm) geeft pijn aan de buitenkant van de elleboog, bijvoorbeeld wanneer u uw hand dichtknijpt, uw pols naar achteren buigt en/of uw onderarm naar buiten draait. Het draaien van schroeven, het uitwringen van een handdoek, het optillen van een kind of een backhandslag bij tennis zorgen voor een stekende, afwisselend zeurende pijn. Soms kan de pijn in elleboog ook uitstralen. Daarbij is er sprake van spierzwakte, een hoge spierspanning in de onderarm en een bewegingsbeperking van de elleboog en/of pols.

Golferselleboog

Pijn in de elleboog, maar geen last van een tenniselleboog? De golferselleboog lijkt op de tenniselleboog; het pijnlijke gebied bevindt zich nu echter aan de binnenkant van de elleboog. De pijn in elleboog verergert als u uw pols naar binnen buigt.

Ontstaan tenniselleboog en golferselleboog

Het ontstaan van een tenniselleboog is niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk zijn de onderarmspieren die aan de buitenkant van de elleboog vastzitten overbelast. Dit kan gebeuren wanneer u met uw pols voortdurend dezelfde beweging herhaalt (schilderen, werken op de computer) of door plotselinge, zware belasting van spieren die niet warm zijn, zoals tijdens tennis zonder goede warming up.

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.