Rug

Rugklachten

Last van uw rug? Rugklachten kunnen te maken hebben met een verkeerde houding, eenzijdige bewegingen, te weinig afwisseling, overbelasting bij (te) intensief sporten, onbalans in de rompspieren of een ongeval.

Met lage rugpijn wordt bedoeld: rugpijn die zich bevindt tussen de onderste ribben en bilplooien. De lage rugpijn kan vergezeld gaan met uitstraling naar één of beide billen en/of benen. Soms kunnen er in een been ook tintelingen, gevoelsstoornissen of krachtsvermindering ontstaan die de oorsprong hebben in de rug.

Pijn in de bovenrug komt ook redelijk veel voor. De pijn kan tussen de schouderbladen zitten, maar kan ook de gehele rib volgen zodat de pijn rondom gevoeld wordt. Soms hebben mensen ook pijn in de arm of hebben ze het gevoel dat hun arm heel zwaar is. Pijn in de bovenrug kan naast dat het vervelend is ook tot een angstig gevoel leiden doordat de pijn bijvoorbeeld uitstraalt naar de borst of het borstbeen. Dieper in- en uitademen kan dan bijvoorbeeld flink pijn doen; dit zorgt ervoor dat sommige mensen bang zijn dat er mogelijk iets ergs aan de hand is, bijvoorbeeld met het hart. De (manueel) therapeut(e) kan u helpen om uit te zoeken of uw klachten uit de bovenrug komen.

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.