Scheenbeen en kuit

Scheenbeen- en/of kuitklachten

De meest voorkomende problemen aan het scheen- en/of kuitbeen hebben te maken met een scheuring of overbelasting van de spieren rondom deze twee gewrichten, de meest voorkomende voorbeelden zijn:

Spierscheur in de kuit – zweepslag

Pijn in onderbeen? Spierscheuringen komen regelmatig voor tijdens het sporten. De trekkrachten op een deel van de spiervezels kan dusdanig groot worden dat deze kapotscheuren. Ook kleine bloedvaatjes worden vernietigd. Vaak is een blauwe plek zichtbaar. In het onderbeen gaat het vaak om de lange kuitspier. Dit trauma wordt ook wel ‘zweepslag’ genoemd. Revalidatie van een gescheurde spier duurt, afhankelijk van de grootte, ongeveer vier tot acht weken.

Scheenbeenvliesontsteking – Shinsplints

Shinsplints of ontsteking van het scheenbeenvlies is een blessure die frequent voorkomt bij hardlopers en spelsporters (voetbal, hockey, basketbal, enzovoorts). De pijn is voelbaar aan de binnenrand van het scheenbeen en kan, afhankelijk van de ernst, langs het gehele bot voelbaar zijn. Soms is ook een lichte zwelling aanwezig. De klacht kenmerkt zich door pijn bij het begin van sportbeoefening. De pijn trekt in de regel na een aantal minuten weg, maar keert na het sporten weer terug. De oorzaak van deze blessure is vooralsnog. De revalidatie beslaat tenminste vier tot zes weken.

Vragen of direct een afspraak?

Behandelen of trainen? Een verwijzing is niet nodig. Bel (0182) 533 833 of maak online een afspraak.