Fysieke problemen die samenhangen met uw werkzaamheden komen helaas veel voor. Als u daar last van heeft, dan kan een van onze arbeidsfysiotherapeuten u helpen bij uw herstel. Dat is natuurlijk in het belang van uzelf én uw werkgever.

Wat is arbeidsfysiotherapie?
De arbeidsfysiotherapeut houdt zich speciaal bezig met lichamelijke en psychische klachten die samenhangen met arbeidsomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn door verkeerd tillen of achter uw bureau zitten. De arbeidsfysiotherapeut helpt u niet alleen bij uw herstel, maar kijkt ook hoe uw klacht(en) in de toekomst op uw werk kan (kunnen) worden voorkomen.

Hoe helpt onze arbeidsfysiotherapeut u?
Na de aanmelding volgt er binnen drie werkdagen een intake. Dit gesprek gaat over uw klachten en alle facetten van uw werk. Onze arbeidsfysiotherapeut onderzoekt u ook lichamelijk. De fysiotherapeut stelt daarna samen met u een plan van aanpak voor de arbeidsfysiotherapie behandeling op. Indien nodig voert onze fysiotherapeut een werkplekonderzoek uit. De arbeidsfysiotherapeut bekijkt dan hoe uw werkplek zo kan worden ingericht dat u optimaal kunt functioneren. U doet tijdens uw arbeidsfysiotherapiebehandeling zowel algemene beweegoefeningen als oefeningen die specifiek op uw werksituatie gericht zijn. Deze training is ook te volgen op de werkplek.

Zijn er nog andere mogelijkheden?
Ja. Wij bieden werkgevers een uitgebreid pakket voor arbeidsfysiotherapie aan. Een greep uit de mogelijkheden:
analyse van werkplekken;

  • training van belastbaarheid;
  • arbeidsgericht trainingsprogramma;
  • voeren van vitaliteitsgesprekken met medewerkers.

Onze arbeidsfysiotherapeuten bij FysioVisiq:
Alex van Bruksvoort
Dick Bouwman
Simon Bliek