Last van pijnlijke spieren? Dan kán dry needling voor u geschikt zijn. De bedoeling van deze behandeling is dat uw spieren ontspannen, waardoor u gemakkelijker kunt bewegen.

Waarom dry needling?
Dry needling is een bijzondere behandelmethode van de fysiotherapeut(e), waarbij stijve en pijnlijke spieren worden behandeld. Spieren reageren sterker dan normaal op allerlei prikkels zoals druk en warmte, met als gevolg pijnlijke punten in uw spieren. Onze fysiotherapeut(e) prikt met behulp van een speciale dunne naald tijdens de dry needling-behandeling in deze punten. Een pijnloze behandeling die ervoor zorgt dat de spieren snel en langdurig ontspannen waardoor u weer gemakkelijker kunt bewegen.

Hoe helpt onze fysiotherapeut(e) u?
Onze fysiotherapeut(e) bespreekt eerst met u waar u pijn heeft. Daarna onderzoekt de fysiotherapeut(e) waar precies de pijnlijke punten in uw spieren zijn. De fysiotherapeut(e) prikkelt deze plekken kort met een droge acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in uw spier gespoten. Door het prikkelen zal de spier eerst verkrampen en daarna ontspannen.

Onze dry needling-fysiotherapeuten:
Andréa Hoogland
Elize Bakker
Freek Carol