Heeft u last van pijnlijke zwellingen of andere huidproblemen? Dan komt dit vaak door een ophoping van vocht. Dit wordt oedeem genoemd.

Wat houdt oedeemtherapie in?
Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Dat kan leiden tot klachten als pijnlijke zwellingen en moeite met bewegen. Uw klacht kan worden behandeld met oedeemtherapie. Deze therapie activeert het lichaam om het teveel aan vocht te verwijderen.

Hoe helpt onze fysiotherapeut u met oedeemtherapie?
De behandeling bestaat uit een combinatie van meerdere methoden. Welke methoden in uw behandeling worden toegepast, hangt af van de ernst en oorzaak van uw oedeem. Onze fysiotherapeut begint meestal met een milde vorm van massage om een betere afvoer van vocht te stimuleren. Het kan nodig zijn om het opgezwollen lichaamsdeel te zwachtelen. Is het aanbrengen van een zwachtel lastig, bijvoorbeeld op de romp? Dan gebruikt de fysiotherapeut tape. De tape trekt uw huid een klein beetje omhoog, zodat het vocht zich gemakkelijker kan verplaatsen. Soms is een elastische kous de beste oplossing. Onze fysiotherapeut geeft u hierbij advies. Naast de behandeling krijgt u ook specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen.

Uw fysiotherapeuten oedeemtherapie bij FysioVisiq:
Annemieke Oudijk
Anita Deuss